megjegyzem

Három méteres Albert Flórián szobor, az aranycsapat a Szent István bazilika altemplomában, most meg ez.

Megjegyzem Zlatan, a helyi focista istenség svédorszagi szülővárosában (helló Malmö) bezzeg egy rohadt templom sincs ahol aranyba öntött Zlatant lehetne imádni. Emléktábla sincs az egykori háza falán, hogy itt élt a nagy és hős nemzetfi mielőtt nagyobb villára cserélte volna a mai napig űber drága áron eladó és igazándiból senkinek sem kellő malmöi palotáját.

tizenhárom szoba – nem tizenegy férfinak

Két, Rosengårdhoz vezető biciklis aluljáróban illetve nál van megejtve, hogy Zlatan is innen jött, ő is büszke a gyökereire, legyél te is az.

Szabadfordításban:
“Egy srácot ki lehet emelni Rosengårdból.
De Rosengårdot nem lehet kiemelni egy srác (szívébôl) sem.”


(Forrás: http://kistalightnow.blogspot.se)

Nagyjából ennyi.
Meg persze házioltárok minden fociimádó lakásában, mert mindenki arról álmodik hogy ő lesz a következő csodagyerek a város nem legelitebb részéből.

De semmi szobor.

Semmi bazilika.

Semmi barátságos meccs a helyi fradi (értsd MFF) és a Paris Saint German között.
(de csak azért mert rájöttek a szervezők hogy július 10.e körül mindenki Brazíliában tobzódik és magasról nem érdekli egy malmöi barátságos vizit).

7 thoughts on “megjegyzem

  1. Így van, keresni kéne a svéd focicsapatba egy új, fiatal istent, mert Zlátán rohamosan örexik, lassan szögre akasztja a csukát.Akkor kerülnek csak igazán bajba a svédek… 😀

  2. Albert Flórián se életében kapta a szobrot.Meg úgy általában senki se szokott életében kapni.Majd lesz Zlátánnak is idővel.Nem fogják elfelejteni a svédek.

    • Valószínű hogy én a Zlatan 3 meteres szobran is ugyanígy ki fogok majd akadni. Bálványimádás és dicső múltba tekintés helyett az ittel és a most kérdéseivel lenne fontos foglalkozni. Meg egy picit előre tekinteni, nem mindig hátra és visszafele.

    • Hej Thommy! The original blogpost included a direct link from the photo to your blogpost. I now updated the post to include even a oneliner source reference right below the photo. Check the post again and see if that’s OK.

      • Hej The veggie brunette!
        Om du kan svenska och har en faceboksida får du gärna gå in på min Kistalight sida och trycka på Gilla knappen.
        Okej ovan med att du hänvisar till min sida! Jag antar att du i första hand driver din blogg av mer idealistiska skäl eller för att det roar dig.
        Hälsningar Thommy

        Hello The veggie brunette!
        If you speak Swedish and have a facebokside, feel free to visit my Kista Light page and press the Like button.
        Okay above that you refer to my page! I guess you primarily operate your blog for more idealistic reasons or because it amuses you!
        Greetings Thommy

        • Glad we sorted this out. You are correct Thommy, this is a private (and quite small) blog operated in my free time to tell stories that might be of interest to friends.
          Try Google translate and see if it helps to give you an overview of the content.
          Happy summer!

Leave a comment