Linköping – Färjestad 4:0

Jollehet egesz este nem kellett azt orditani, hogy ELHOOOSZIIIIII (aminek jelenteset egy het utan sikerult megfejtenem, ez pedig LHC – sved spellinggel ejtve…), dehat szo mi szo, jo hulye jatek ez a jeghoki 😀

24 ferfi egy tenyernyi, vagy meg akkora muanyag korongot uldoz egy muanyagszeru utovel, kiparnazott szerelesben egy par millimeteres femen egyensulyozva-csuszkalva 3 × 20 percig. Mindekozben hideg van (mert hat a jegcsarnokban ugye valahogy meg kell maradnia a jegnek), 20 percesek a szunetek, mely alatt a fel csarnok megtellik ketchup szaggal (ami vagy a hamburgerekbol, vagy a hot-dogokbol, vagy a krumpli tetejerol jon), a masik fele pedig popcorn szaggal, a jatek alatt reklamokat adnak a kivetiton, es a musorkozlo is olyan nyelven kommental, amit kevesse beszelsz vagy ertesz.

DE MINDEZ KIT ERDEKEL??? :D:D:D

Bar rovidlatokent nagyon nehez az apro celtargy utjat kovetni a palyan, de ha ez nem megy, mar az elmeny, ahogy egy-egy jatekos (vagy tobb) ugy csapodik a plexiuveg falara, mint holmi szaros kis muslica a szelvedore. Ha mar mason nem is tudsz szorakozni, ez maximalisan kitolti az estedet. De tenyleg!

De az is vicces, ahogy mubol vagy kevesbe mubol kemenykedik ket jatekos, akik ugy ki vannak vedofelszerlessel parnazva mint egy jol tervezett gumiszoba :D, es akiket az inci-finci macinaci felszerelesben korcsolyazo biro-féleseg probal szetvalasztani.

Vagy ahogy hanyag eleganciaval atvetik magukat a palankon a mar emlitett parnazott pacakok, hogy lecsereljek egymast.
Vagy ahogy vilagmegvaltasra keszen kikorcsolyaznak egy-egy harmad elejen a szunetben megtakaritott jegre.
Vagy ahogy egesz egyszeruen azt veszed eszre, hogy az orrod elott par meterrel bent van a korong a kapuban es orulni tudsz ennek.

Nagyon.

Anyira, hogy meccsrol hazajovet mar azzal boszelegsz az utcan beszelgetve, hogy nyertUNK – mintha mindig is ehhez a varoshoz es a csapatahoz tartoztal volna szivvel-lelekkel.

Nem vagyok sportember, es vizilabdan kivul keves jatekot szeretek eloben nezni. A jeghoki bekerult ebbe a listaba. Ha egyszer valaha olyan helyre sodrodtok, ahol lehet ilyet nezni eloben, ugy, hogy az egyik csapat helybeli, ne sajnaljatok ra a penzt, ELMENY – minden szinten (barmelyik ceg is hasznalta ezt a kifejezest marketingkent anno)!

One thought on “Linköping – Färjestad 4:0

  1. Mivel a tömegben nekem teljesen más érzésem támad, mit általában az emberek többségének, ezért csak hinni tudok szavaidban, valószínûleg legtöbb embernek ez élmény lehet. Kösz a felhomályosítást. 🙂
    Lehet, hogy Amerikában járva ugyanilyen lelkesen mesélnél egy baseball meccsrõl is?

Leave a comment