elsvédesülés Pesten – második nap

Most hogy egy hetet itt lengek Budapesten, elhatároztam hogy lejegyzem azokat a kórtüneteket amikre én vagy az itteni barátaim velem kapcsolatban felkapják a fejüket. Élményhatározó és tünetegyüttes gyűjtemény amiből tudod, hogy (túl) sokat éltél skandinávia svédországi csücskében.

 • Színek – fantasztikusak, hogy vannak!
  Aki leeélt egy szezont skandináviában az tudja, hogy milyen májer módon lehet öltözködni a fekete 50 árnyalatában. Amivel nincs is semmi baj (mondom ezt a holló gardróbommal a hátam mögött), azt leszámítva, hogy az északi országokat elhagyva mindig tágra nyílt szemmel csodálkozom a honfitársaimra, akik bár északon élnek, de képesek voltak megtartani a ruhatárukban a színskála széles spektrumát, vagy akik itt Pest (vagy bármely nem skandináv nagyváros) utcáit töltik meg színekkel. Kékek, pirosak, zöldek, és nem pasztellek – szevasztok!
 • Időjárás: nincs rossz idő.
  Amikor nem értem, hogy az alábbi, Viberen kapott időjárásjelentésben, hol van a lehülés:
  26 – 21 – 21 – 24 – 26 – 22 – 20.
  Vagy hogy miért nyit mindenki esernyőt mikor leesik egy kis eső.
 • “De süt a nap!”
  Amikor nem számít hogy 5 fok, vagy 17 fok van, mert ha süt a nap, akkor minden gond és hőmérsékleti probléma odébb áll. Vagy amikor tudod, zsigerből, hogy ha a New York kávéház előtt találkoztok délután négykor akkor ott és akkor sütni fog a nap és akkor napsütésben, és nem árnyékbankell várnotok egymásra (mert az borzasztó – kivéve ha 40 fok van, mert akkor ugye szükségszerű)

Folyt. köv. holnap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s