elmentem futni

Néha nagyon döglött hal szaga van ennek a blognak, pláne akkor amikor hetekig nem terelek ide új tartalmakat. Van, amikor egész egyszerűen fejben túl szivacsos vagyok ahhoz hogy új posztot készítsek ide (persze ilyenkor van tumblr, de az mégis más), meg sokszor nagyon nehéz az elmúlt hat év alatt mindennapossá vált svéd életemet blog szinten érdekes szintben feltüntetni (egyébként se az, mert a mindennapok azok itt északon is csak mindennapok).

És van amikor egész egyszerűen (és nagyon dacosan) nem akarok (megint) gép előtt ülni, amikor csak mindenáron a szabadba vágyok és a kilométereket akarom gyűjteni a lábamba.

Ez csak azért esedékes és fontos (legalábbis nekem) mert a nagy tél közepette kitaláltam, hogy idén teljesítek három félmaratont. A terv eredetileg úgy nézett ki, hogy egy maratoni mennyiségű verseny (értsd két félmaraton) minden évbe be kell hogy férjen a naptáromba, aztán egy lájtosabb kardiológiai beavatkozás következtében (rátok bízom hogy mennyire ássátok bele magatokat a WPW szindróma és a katéteres abláció részleteibe) ez a terv tavaly borult, úgyhogy idén “nyílván” 3 félmaraton a cél ha már tavaly egy elmaradt kardiológiai okokból.

A jelentkezés kötelez, és az első félmaraton vészesen közelít felém (Göteborg, május 23-án), és kilómétereim terén a kardiológiai kitérő és januári vírusos takonykór révén nyílván nem ott tartok, ahol szeretnék, de borzasztó makacs emberként nem nagyon vagyok hajlandó feladni a terveimet, és amikor tudok, megyek és futok (vagy jógázok, vagy bringázok – attól függően hogy a nevében nagy, de teljesítményben nem túl nagy gluteus maximusom meg a kis megheckelt szívem mit enged éppen).

Szóval ha nem vagyok itt, akkor éppen elmentem futni, vagy futásból jövök, vagy futás miatt éppen jajgatva ülök és járok (mint épp most).

image

Drukkoljatok hogy a tervek nem borulnak és hogy kis szív ide, edzetlen fizió oda, végig viszem ezt a három nagy kört az idén. Mégha nyugdíjas tempóban, akkor is.

(Ha meg érdekelnek a részletek, akkor tetszés szerinti futó oldalon vadásszatok le (Runkeeper, Garmin, SmashRun, és esetleg az Endomondo). A bonusz drukk mindig segít – neked is, nekem is.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s