Ez annyiunk története lehetne…

…de szerencsére ez egy amerikai ügyvéd története, aki hét évvel ezelőtt csöppent ide Svédországba.

Mint annyian közölünk, ő is love refugee-ként és nyakig szerelmesen érkezett ide,  átélt egy rakás bizarr és vicces szitut amit a saját és a svédek kultúrája közti különbségből fakadt, elvette a lányt, aki miatt anno csapot-papot hátrahagyott a nagy és színes ámerikában, és most, harmadik gyermekkel és jónéhány papaszabi nappal a háta mögött ezt az egész nagy kalandos történetet kész elénk tárni a Welcome to Sweden sorozatban, amit a helyi kereskedelmi csatorna mellett a nagy amerikai NBC is sugározni fog (úgyhogy kis szerencsével hozzátok is eljut majd a történet, ha máshogy nem, majd torrent).

A nagy színes szagos sikertörténethez hozzátartozik persze, hogy a sorozat nagyját hősünk mellett az az Amy Poehler jegyzi, aki egyrészt a Saturday Night Live csapatából lett híres komikává (Tina Fey-el nagyjából karöltve), másrészt aki nem mellesleg hősünk nővére.

A tv-s előzetesekből és a kötelező reklámfellépésekből egyenlőre úgy tűnik, hogy egy olyan sorozat szakad majd ránk tavasszal, amihez a blogger sokszállal kötődik. Nem hiszem persze hogy minden love refugee története megér egy NBC által szponzorált sorozatot, de szerintem sokan fogunk rábólintani egy-egy helyzetre vagy jelenetre a filmben – mégha a példák sarkosak vagy lecsupaszítottak is lesznek.

Aki kíváncsi, az tartsa nyitva a szemét és vadásszon a Welcome to Sweden sorozatra – ami jelen hírek szerint 2o14 második felében éri el az amerikai nézoket (én a magam részéről remélem hogy a helyi kereskedelmi csatorna korábbi igéretéhe hasonlóan tavasszal már vetíteni fogja a sorozatot). Addig is amíg az első epizód felbukkan az éterben, lessetek bele hogy hogyan látja főhősünk, Greg Poehler az élet svédországi részét amit a skandináv mega talkshow (Skavlan a mindenünk) műsorában ecsetelt pár hete (a hivatkozott tartalom 32:54-től kezdődik).

Lábjegyzet: ha bárki tűnődne, a blogger nagyjából szószerint egyetért Mr Poehler nézeteivel munkáról, barátokról, beilleszkedésről.

A családi pucérkodást kivéve.

Advertisements

One thought on “Ez annyiunk története lehetne…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s