amblokk csodás

Ha rendszeres(ebb) de rövidebb olvasnivalóra vágytok és bele szeretnétek lesni a svédek titkaiba, akkor bátran ajánlom Svédország hivatalos Twitter kontójának a követését.

Svédország Twittere világhíres, milliós követôtáborral és hasonló copy-cat oldalakkal. A svéd nemzeti twitter volt (ha jól tudom) az elsô ilyen kezdeményezés (a Visit Sweden kommunikációs cég és az állami finanszírozású Svéd Intézet jóvoltából) amelynek keretében 2011 óta minden héten egy újabb svédországi magánszemély válik Svédország hangjává a Twitteren. Ez azzal jár, hogy néha érdekes, néha kevésbé érdekes infókat tudsz meg az országról és az itt élôkrôl.

Mint mindenki aki Twitteren él (és hal), a heti svédek is más-más témakörben ûzik a 140 karakteres kommunikációt. Van, aki országimázsban utazik, van aki emberi jogokról mesél, van aki a munkájáról beszél egész héten, van aki a hobbijáról.

Ès vannak olyan kurátorok is, akik a klasszikus svéd imidzs lerombolásával foglalkoznak. Pár hete egy ilyen malmöi srácra került a sor, aki bizony megmutatta, hogy nem minden színes, szagos, kék és sárga és amblokk csodás itt Svédországban.

Nagyon szerettem ezért.

A hét vége felé közzétett, afféle sommás farewell üzeneteit teszem itt közzé, afféle ‘helló-ez-az-ország-is-csak-egy-ország-a-maga-bajaival-együtt’ típusú üzenetként.

Idézet vége.

Technikai lábjegyzet: Keresem azt a WP sablont a bloghoz, ami jól kezeli a beillesztett Twitter üzeneteket (is). Bárki aki WP-en blogol, nyugodtan lásson el ötletekkel. Èrtékelem.

Advertisements

4 thoughts on “amblokk csodás

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s