zenei cirkusz

Az idei zenei cirkusznak vége, legalábbis az elôdöntôk és a döntôk után Svédország ma megválasztotta hogy melyik dalt küldi a popszakma paralimpiai döntôjébe az Eurovízióba.

Helyesbítek:

Az idei zenei cirkusznak vége, legalábbis az elôdöntôk és a döntôk után Európa és Svédország ma megválasztotta hogy melyik dalt küldi a popszakma paralimpiai döntôjébe az Eurovízióba.

Melodifestivalen+2013++Semifinal+4+Melodifestivalen

Mert hogy a legendás Melodifestivalen döntôjében nem csak a svéd népé a döntô szó.
Az egy dolog hogy mindenki telefonál és smsezik hogy a kedvencét bejuttathassa az Eurovízió döntôbe, de ez csak a szavaztok és az esélyek felét fedezi.

A szavazatok másik felét a meghívott eurovíziós nemzetek adják a közösbe, Eurovízió módra. Azaz a 10 eurovízíós nemzet (idén: Ciprus, Izland, Nagy Brittánia, Málta, Olaszország, Spanyolország, Ukrajna, Izrael, Horvátország és Franciaország) amolyan igazi PRos seggnyalásképpen pózolásképpen leadja 1-12ig a kis szavazatát a svéd dalokra aszerint hogy nekik mi tetszik a legjobban (ne kérdezzétek mi a lényege ennek, szerintem tényleg csak PRos seggnyalás pózolás van az egészben, amolyan “meghívunk a svéd elôdöntôbe szavazni, hogy azt a dalt küldhessük az Eurovízióba ami a ti embereiteknek (aka a szavazóknak) a leginkább tetszik”)

Ìgy fordulhat elô, hogy bár a svéd szavazók toronymagasan Yohio-t, a 17 éves kis androgün csodamanót szavazták a döntôbe (üzenem hogy rohadjon meg az összes bigott európai ország akik nem szórtak túl sok szavazatot a srácnak), az Eurovízióba végül (az európai szavazatok révén) Robin képviseli majd Svédországot.

Akit érdekel, íme néhány link a többi döntôs dalhoz.

3 thoughts on “zenei cirkusz

  1. Egy lányruhába, frizurába öltözött fiú…megáll az ész.Bár manapság már semmin se kell csodálkozni.
    Azért is kérdeztem, mert én erősen süket vagyok, szóval hogy én mit hallok ki, az sokszor nem mérvadó… 😀
    A második mondatod teljesen evidens, és mivel én nem nézek semmilyen zenei műsort, – pont a problémámból kifolyólag – számomra érdekes volt megtudni ezt.Kösz.
    A magyar indulóról is csak a hírekből tudok, hogy elég gyenge dal-előadó, illetve inkább a polgárpukkasztó hatás az erősebb.Gondolom kb az utolsók közt leszünk vele.Sebaj, több is veszett Mohácsnál…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s