most sem

Csendben megjegyezném, hogy miközben a fél világ már rájött, hogy az apokalipszis most sem jön/jött el, azért több dolog szívetgyönyörködtetô a mai napban.

A legfontosabb, hogy végre eljött a téli napforduló napja, ami itt északon azt jelenti, hogy a mai naptól lassan de biztosan átmegyünk az év naposabb szakába, mivel mostantól a napsütéses órák száma napról napra nôni fog. Legalábbis a nap késôbb megy le, és ez öröm, bódottág, pláne leges legészakon (klikk Kirunára például), ahol a nap megint elkezdi megközelíteni a horizontot (márhogy feljön legalább a horizontig). Ez számokba öltve azt jelenti, hogy a mai naphoz képest január elsején ca egy órával több napsütés érhet bennünket, skandináviában élôket, ami bizony mondom néktek, nagy dolog itt a  hideg és szerintem sötét északon.

Ès ennek örömére a nap is kisütött, hallelujah.

A másik örömteljes esemény, hogy a legtöbb svédhez hasonlóan nekem sem kell január hetedikéig feltünnöm a munkahelyem, mert ha már öt nap szabival elintézhetô két hét távollét, akkor miért ne. Ùgyhogy szabadság, pár óra és a tiéd vagyok, te meg az enyém. Ollé!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s