téli rutinok

Hóhelyzet van, mint minden télen.

Stockholm felszíni tömegközlekedése leállt, a tengerparti vidékeken a hóátfúvások tarkítják a hangulatot, a repterekre nem érkeznek meg a Nobel díjasok, a vonatok akadoznak, a közuti teherszállítás és amblokk a közlekedés lelassúlt. Helyi szinten Linköpingben a hómunkások hiánya vagy kevéssé agilis tevékenysége miatt mérgelôdik ma mindenki a FB.on, pláne aki autóhoz vagy  tömegközlekedéshez van kötve munkába és oviba/suliba jutás kapcsán.

Téli rutinok – semmit nem változnak az évek során.

A magam részérôl reggel kiástam magunkat (értsd az elhótorlaszolt bejárati ajtónkat) a 20 centisre felfútt hóbol, segítettem a svédnek kiásni az autóját a garázsból (aminek a bejáratát szintúgy ellepte a hó) és az átlag 20 perces munkába vezetô gyalogutat sikerült majd 40 perc alatt megtennem. Hóesésben és szembeszélben és bokáig érô hóban.

Néhány kép a kora reggelrôl (nézzétek el a kép minôséget, hóviharban és koromsötétben nagy csodákat nem lehet mûvelni – max utómunkával…)

IMAG0462-1-1 IMAG0463-1 IMAG0466-1-1

 

4 thoughts on “téli rutinok

    • Amúgy tegnap láttam fényvisszaverös lapátos (hangsúly a lapáton) hómunkásokat is. A zsebükbe nem kutakodtam, de gondolom a glöggöt rendes svédekhez hûen ôk is munk utánra hagyják 🙂

  1. Léteznek idekint hómunkások?Már mint a sima, talpas, lapátos emberek, akik igyekeznek minél kevesebb fáradtsággal imitálni a munkát, sok-sok folyékony radiátorral a zsebükben? 😀 Hajlandó bárki is elmenni ilyen munkát végezni, ill. a cégek hajlandóak az itteni igen magas emberierő-munkadíját kifizetni? :-O Én még sose láttam, ami persze nem jelent semmit.Csak a markológépes traktorokat, amik télleg nagy hatékonysággal dolgoznak általában?
    Persze ami ma volt az kb az ítéletidő szóval lehet legjobban jellemezni….Fantasztikus volt.

    • LOL, hogy neked milyen asszociációid vannak a hómunkásokkal kapcsolatban… 🙂 Nekem mindenki hómunkás, aki idénymunka jelleggel havat takarít és ezért a helyi önkormányzattól fizetést kap, legyen lapátos vagy traktoros.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s