novemberi nyársirató – nr 21: nagy nyári családos nyaralások

Minden napra egy mese – meg néhány kép. Most hogy rámszakadt a november épp itt az ideje elôvenni a lélekmelengetô nyári képeket. Ha lemaradtál volna a korábbi kurta nyári élménybeszámolókról, akkor keresd a nyársirató taggel felszarvazott posztokat.

* * *

Mindenki aki egyszer is kipróbálta, hogy milyen szülôkkel együtt nyaralást tervezni, az tudja, hogy

  1. ilyenfajta kihívásokat az ember legszívesebben elkerülné,
  2. ha nem akarja vagy tudja elkerülni a közös nyaralást, akkor legalább igyekszik a nyaralás tervezése során minden igényt/nyûgöt figyelembe venni,
  3. a nyaralás során úgyis összefog akaszkodni semmit mondó világnézeti szokások miatt / révén valamelyik szülôvel (jobb esetben mindenki összeugrik mindenkivel)
  4. a nyaralás legvégén végül úgyis  mindenki kibékül, és “csak a szépre emlékezünk” címszóval mindenki csak a mosolygós emlékeket viszi haza a bôröndjében.

Èn is ez utóbbit próbáltam tenni az egyhetes horvátországi turnus során, ahova minden lehetô szülôt magunkkal vittünk (mert jó az). Az elsô három nap kínos kudarcai után (bármennyire is szeretném, nem lehet hat, teljesen más mentalitású embert egy tengerparti üdülôhelyen egyirányba terelni, pláne ha a közös nyelv az a tolmácsolt angol/svéd/magyar) negyedik nap feladtuk a reményt, és úgy döntöttünk, hogy én gondoskodom az enyéimrôl, ô gondoskodik az ôvéirôl, és ha sikerül egy nap egy közös szinkronpontot találni, akkor örülök, ellenkezô esetben pedig nem nyûglôdök.

Nos ezek után az egyeztetések után a nyaralás jobb ütemben haladt tovább, bár a magam részérôl még mindig kihívás négy napnál többet felnôttként együtt töltenem a saját szüleimmel, de mentségemre legyen mondva, hogy ôk is hasonlóan szenvednek tölem, bármennyire is tagadják ezt jobb napokon, úgyhogy legalább egálban vagyunk. Ettôl függetlenül azért a legtöbb képen mosolygunk, mert nyûg ide, eltérô világnézeti és életvezetési rutinok oda, azért mégis csak jó mammával meg pappával fagyizni, várost nézni, ropira sülni a napon, lubickolni a nagy sós vízben amiben egyikôjük sem lubickolt még, meg egy hosszú nap végén/elején dögfáradtan három órát kompolni a legközelebbi reptérig.

anyu elsô déltengeri kompolása
(17 órás vonatút, egy egész napos split-i vizit és 3 órás komp késés után)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s