novemberi nyársirató – nr 18: fagyi Korčulán

Minden napra egy mese – meg néhány kép. Most hogy rámszakadt a november épp itt az ideje elôvenni a lélekmelengetô nyári képeket. Ha lemaradtál volna a korábbi kurta nyári élménybeszámolókról, akkor keresd a nyársirató taggel felszarvazott posztokat.

* * *

A fagyi Korčula belvárosában nem nagy szám (mert minden fagyi jéghideg és egetverôen krémes), és maga Korčula városa sem nagy szám ha az ember már láttot egyetlen egy dalmát óvárost, esetleg magát Dubrovnik vagy Split óvárosát (dalmát turisztikai tipp: ha már láttál egy unesco-s dalmát óvárost, akkor már minden dalmát óvárost láttál), viszont nem hiszem hogy valaha ettem olyan fagyit, amihez ilyen panoráma járt körítésképpen.

Szóval ha már úgy adja jósorsotok, hogy Korčula szigetére vetôdtök (komppal három óra Splitbôl, Dubrovnikba érkezve minimum két órás autó/komp kombóval számoljatok), akkor mindenképp nézzétek meg ezt az óvárost magatoknak (iszonyat mennyiségû túristát és tolongást spóroltok meg magatoknak ha itt sétáltok, és nem Splitben/Dubrovnikban) és ne áljatok meg addig egy fagyizónál sem, amíg azok nem szolgálnak a képen látható panorámával.

Nehéz lesz eltéveszteni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s