novemberi nyársirató – nr 16: nagy találkozások Dániában

Minden napra egy mese – meg néhány kép. Most hogy rámszakadt a november épp itt az ideje elôvenni a lélekmelengetô nyári képeket. Ha lemaradtál volna a korábbi kurta nyári élménybeszámolókról, akkor keresd a nyársirató taggel felszarvazott posztokat.

* * *

Két expat, az egyik világutazó, a másik svédországi lakos. Mindketten ugyanabból a városból származnak, hébe-hóba hazajárnak, mégsem találkoznak személyesen csak a web kettes éterben – ott se sûrûn az idôeltolodás és az igencsak eltérô munkarend miatt (az egyikôjük gyerekeket pesztrál egy óceánjárón, a másik irodapatkánykodik). Az internetnek köszönhetôen tudnak egymásról és hogy a világjáró éppen hol van, így fordulhat elô, hogy három év után a legkézenfekvôbb találkozási pont két viharsarki lánynak az éppen Koppenhága, ahol olykor-olykor kiköt egy óceánjáró, hogy partravessen egy adag turistát és egy rég nem látott barátot (aki egy kiadós koppenhágai séta után szívesen körbevezet téged szabadidejében a munkahelyén).

három a kishableány

3000 fôs szórakoztató center / 1200 fôs munkahely

fedélzeti beach két turnus között

a lépcsôház fogalma kicsit mást takar
az Emerald Princess fedélzetén…

2 thoughts on “novemberi nyársirató – nr 16: nagy találkozások Dániában

  1. Nem mennék ilyen bárkára, mert ha nekimegy a jéghegynek, elkezd félrehordani a bowlingpálya… 🙂 Mi csak a skandináv kompokon szoktunk előfordulni, ha kocsival megyünk haza.Azok is irdatlan méretű vasak, komplett vonatszerelvényeket tolnak beléjük, meg kamionokat tízesével… 😮

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s