novemberi nyársirató – nr 14: schönbrunni paparazzi trip

Minden napra egy mese – meg néhány kép. Most hogy rámszakadt a november épp itt az ideje elôvenni a lélekmelengetô nyári képeket. Ha lemaradtál volna a korábbi kurta nyári élménybeszámolókról, akkor keresd a nyársirató taggel felszarvazott posztokat.

* * *

Anno réges régen, amikor szétfagyott a kiskezünk és majdnem leesett a fülünk Bécsben, mert azt hittük, hogy ha márciusban tavasz van Budapesten, akkor az Bécsre is igaz, pedig lófaszt nem, szóval akkor ott, a közel nulla fokos, még meglehetôsen szürke parkban megfogadtuk, hogy visszatérünk a hülye szobrok, az éktelenül túlméretezett palotahelységek és a gondosan metszett bokrok világába: Schloss Schönbrunnba.

Idén játszópajtásokat is vittünk magunkkal, akiket szanaszét fotóztunk – a parkkal és a mókusokkal egyetemben – a röpke két órában, amíg velünk voltak (hiába, két túlzottan jó kamera két hülyegyerek kezében meglehetôsen nagy fegyver).

játszópajtások / szenvedô alanyok

Lábjegyzetként megjegyezném, hogy számomra a lakhelyem és a tôlem északabbra esô földrajzi pontokon kívül a leghidegebb pont itt Európában Bécs kell hogy legyen (Ès nem, nem mi visszük oda a hideget északról, bármennyire is kézenfekvô ez a magyarázat…) Egyszer nem voltam még abban a városban úgy, hogy melegem lett volna, és bár az idei látogatás alkalmával nem esett le a fülünk és nem akartunk megfagyni, de ettôl függetlenül az alig 18 fok nem esett jól a Balatoni 30 fokokból jövet.

Advertisements

2 thoughts on “novemberi nyársirató – nr 14: schönbrunni paparazzi trip

    • A szöcske! Hát persze – de róla nem készült fénykép, ergo meg sem történt 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s