novemberi nyársirató – nr 3: helló turiszt

Minden napra egy mese – meg néhány kép. Most hogy rámszakadt a november épp itt az ideje elôvenni a lélekmelengetô nyári képeket. Ha lemaradtál volna a korábbi kurta nyári élménybeszámolókról, akkor keresd a nyársirató taggel felszarvazott posztokat.

* * *

Veszprémbe letévedni mindig élmény, még akkor is, ha tulajdonképpen semmi nem változik/zott a városban. Ugyanazok az éttermek, ugyanazok az arcok, ugyanazok az utcák – csak minden és mindenki kicsit más. Mindenki ide tartozik és mindenki itt él, de valójában te is meg én is csak hazajáró lelkek vagyunk az egykori egyetemi városban.

Zsolesz idegenvezetôvé válik

Azt hiszem ezen a fotón az egész nyár legjobb gyümilevesére várunk a nyár legszarabb kiszolgálóhelyén, elernyedten, és izzadtan. Zsoleszt kineveztük idegenvezetôvé (egyszer mindenkinek ki kell próbálnia Zsoleszt, mint idegenvezetôt a veszprémi várnegyedben), a mellettem ülô Balázs pedig épen azon lelkendezik, hogy dejó, mert lehet hogy megy Pozsonyba (ment is pár héten belül). Ès mindeközben körülöttünk zsibong a tömeg és hömpölyöhnek az emberek az utcán és utcazenefesztiváloznak.
Èletemben nem láttam ennyi embert Veszprém belvárosában. Már-már természetellenes a látvány.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s