zászlók a szélben

A helyi buszok alkalmazkodóképesek: ha nemzeti ünnep / zászlólengető nap van (obs: a kettő nem ugyanaz), akkor nemzeti lobogót öltenek; ha a helyi hokicsapat játszik hazai pályán, akkor szurkolói zászlót öltenek.

Tegnap, a helyi pride napján pedig szivárványos lobogót öltöttek.

image

a busz jobb felső szélén van a lényeg

Ez azért is jó hír, mert helyileg két éve volt az első “szerelem menet”, akkor kizárólag a helyi melegérdekvédelmi egyesület szervezésében, pici publicitással és nem túl jelentős városi érdekbevonással. Jó volt látni a repülőtérről csipásan hazavergődve, hogy két év után hogyan lehet egy civil kezdeményezésből városi rangra emelkedő rendezvény (értsd: a város nem csak az utcáit, de a buszait is átadja egy jó ügynek egy napra).

Lábjegyzet: a képen látható busz koncertbusz. Ez is ritkaság számba megy falun, de ha már a városból elszármazott helyi rocksztár (Lars Winnerbäck – a Wikipedia, a You tube és a Spotify többet elárul róla az érdeklődőknek) haza jön koncertezni a közeli parkerdőbe, akkor jár a népnek a koncertbusz.

4 thoughts on “zászlók a szélben

    • A zászlóhoz jó kamera is kell: mozgó buszt (amin szépen lobog a zászló) mobillal elcsipni nehéz, álló buszon meg macerás elônyös képet késziteni a zászlókról. Catch 22 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s