de akkor mit eszel???

Kedvenc barátnôktôl mindig megkapom a kérdést, hogy de hát hogy lehet élni hús nélkül, és különben is, akkor MIT ESZEL? (kétségbeesett szemekkel általában).

Szerencsére van PETA meg Infographics a világon, úgyhogy ahelyett hogy elmesélném, inkább illusztrálnám hogy min él a veggie brunette nagyjából 8 – 9 éve (némi megjegyzéssel az ábra alatt).

Megjegyzés: az illusztráció vegán, és nem vegetáriánus – aki ezzel a két fogalommal továbbra is hadilábon áll az mûvelôdjön(!) a belinkelt oldalakon (ha nem megy az angol, tudod, hol találod a magyar nyelvet a Wikipédián).

A vegán életmóddal, mint koncepcióval a veggi brunette nem mindig ért egyet, úgyhogy ô marad vegetáriánusnak, eszik tejtermékeket – fôleg olyan termelôktôl, akik jól bánnak a bocival és a pipivel (és nem bonyolódik bele elvi kérdésekbe a tojásfogyasztás kapcsán, hogy akkor mi volt elôbb, és tulajdonképpen mi a tojás), nem fogyaszt halat (nem megy ez a mûfaj nekem vehemens lelkifurdalás nélkül, úgyhogy továbbra sem) és nem akar senkit megtéríteni arról, hogy vegetáriánusnak lenni jó.

A veggi brunette naívul hisz a szabad akaratban, és rábízza mindenkire, hogy kinek mi a jó, annak ellenére, hogy nyílván minden blogolvasó látott már állatvédôs cikkeket arról, hogy mi folyik az éllemiszeriparban, honnan és milyen áron kerül az asztalodra az ebéd, és hogy milyen élhetô alternatívákkal tehetnél az ipari szintû állatkínzás ellen (egyszerû példát mondok: piac), de végül is ez a blog nem arra született, hogy vegetáriánussá varázsoljon minden olvasót, inkább csak informál hébe-hóba errôl-arról.

Advertisements

3 thoughts on “de akkor mit eszel???

 1. I loved this infographic! It’s so funny because I was also considering posting it, but then I reproduced another one, “I didn’t know animals could do that!”.
  As usual, google translate isn’t on my side, so I couldn’t really understand what you wrote.
  Big hugs from Norway! 🙂

  • Hugs from Scandinavia – wherever you are now 🙂
   About the post: friends of mine usually don’t get how you can survive without eating meat 😀 This post was to clarify it a bit that
   a) it is possible
   b) that this infographic is about veganism and not vegetarianism and people in general should educate themselves about the differences (as it is not the same)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s