még nem az a nyár

Ma kèt idôjárási hír lepte el több mennyiségben az üzenôfalamat. Míg odahaza melegrekordokkal küszködtök, addig itt északon a rekordok júniusát éljük, már ami az esôt illeti (csak azt nem értem hogy miért az utóbbi három évben kell az összes idôjárási rekordnak megdôlnie). Hetek óta max 10-17 fokok vannak, esôvel ritkítva, júniusban. Persze most mondhatnátok hogy mi ezen olyan meglepô, de amikor már a svédek IS arról panaszkodnak júniusban, hogy hol van már a nyár, akkor gyanús a helyzet.

A helyi Meteorológiai Intézet mérései szerint minimum 56 éve nem esett ennyi esô mint idén júniusban, szóval az idei az 1756 óta fennálló meteorólógiai mérések tükrében az eddigi legvizesebb június (az életnek kellenek ezek a rekordok, mikor midenki csak napot és napsütést akar).

Nem elég hogy vizes ez a hónap, de még hideg is – legalábbis a sokéves átlaghoz képest. Mi itt Linköpingben a 75 éves SAAB repülôgépgyártást azzal ünnepeltük június 2.-án, hogy halálra fagytunk a 6 fokos metszô szélben Malmen katonai repterén (viszont legalább a légishow jó volt, majd pakolok fel képeket, addig gyönyörködjetek az eszement WingWalkerekben), míg a stockholmi marathon rajtolói plusz 4 fokban és zuhogó esôben küszködtek a kilométerekkel. Kinek mi ugye.

Definíció szerint ugye nyár van (ez svédeknél azt jelenti hogy a napi középhômérséklet tartósan 10 fok felett van – fincsi definíció, nem?), és tombolnak a fehér éjszakák (felénk negyed 11 kor kezd el lemenni a nap és fél 4 kor már világos van – hiába, nagy kincs a sötétítô függöny), és jön a nyári napéjegyenlôség (mindenki midsommar lázban él – én meg csak a Balcsira akarok lemennni és ropogósra süttetni magamat de nagyon) és mindenki féllábbal már nyaral – de ez akkor sem változtat a tényen, hogy ez a nyár még nem az a nyár amit mindenki vár.

Sóhaj.

Advertisements

6 thoughts on “még nem az a nyár

 1. Haha, én is igen keményen gyűlölöm az esőt.Ha rajtam múlna, lehet szavanna lenne az egész földkerekség…Persze, osszad csak, ha akarod.

  • Es milyen jo hogy ma egy egesz havi juniusi eso leesik orszagszerte ugy, hogy mar ket hete megdoltek az eso rekordok….F@sz0m.
   OK, osztalak 🙂

 2. Imádom az áthúzott mondataid, annyira emberi…
  A mindenkimásmegmitcsinállal próbálj meg nem foglalkozni, csak ront a dolgon. Itt is mindenki fél lábbal nyaral én meg max szeptemberben, ha egyáltalán.
  Kitartás a didergéshez, küldök virtuális meleget!

  • Èljen az esô gyûlölete 🙂 Hiába, nna, jóbol is megárt a sok. Viszont tény, hogy ha az ember panaszkodik, akkor az hasznos. Pl annyit nyavalyogtam a jóidô miatt, hogy most már süt a nap 🙂 Ez azért eredmény 🙂 Gege, beleolvastam a blogodba, naon inspiráló ez az észak-déli posztod, nem bánod ha megosztom itt a kedves olvasókkal?

 3. Nekünk már kezdenek úszóhártyáink nőni és gondolkodom a kocsink hajóra cserélésén…istenverte rohadék idő… }:-[[

 4. Reszvetem minden Svedorszagban didergo honfitarsamnak. Annyit azert hozzatennek, hogy itt eszakon kifejzezetten szep a nyar (tavasz?) 18-22 fok, nagyon sokat sut a nap, es gyakorlatilag egesz ejjel vilagos van. Az viszont teny, hogy miota itt vagyok, minden evszakban megdolt valamilyen idojarasi rekord 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s