magas cukorszint

Van itt ebben az irodában egy könyvklub. A tagság feltétele, hogy minimum öt puhafedeles könyvvel hozzájárulsz az állományhoz, ami után kedvedre kölcsönözhetsz a készletbôl. A klubtagok néha találkoznak, megbeszélik hogy mit olvastak mostanság, mi az amit ajánlanak és mi az amit nem, satöbbi.
Ahogy egy olvasókörben szokás ez.

Felvetôdött bennem a héten a kérdés, hogy vajon az itteni WC-kben található könyvek is a könvklub részei? Amennyiben igen, akkor hogyan döntöd el, hogy ki olvasta ki ôket és ki nem (ergo mikor lehet új könyvet elhelyezni az említett helyen található radiátoron)? Vajon a tagság feltétele az is, hogy egyfajta beavatási rituálé keretében ezeket a könyveket (is) kiolvasd?

Ès vajon ki az akitôl ezeket a kérdéseket megkérdezhetem anélkül hogy komplett idiótának néz?

Az is jó kérdés hogy miért merülnek fel bennem ezek a kérdések pont ebédszünet után.

Veszélyes dolog ez a magas cukorszint…

Advertisements

2 thoughts on “magas cukorszint

  1. Bennem az a kérdés vetődött fel, hogy mennyire fogadnának szívesen, ha öt puhafedeles magyar nyelvű könyvvel csatlakozmál? 😉 Egy próbát megérne!Megnézném a fejüket.

    • Hehh! 🙂 Biztos megveregetnék a vállamat, hogy milyen rendes vagyok, kezükbe vennék, kinyitnák, ráeszmélnének, hogy kukkot se értenek belôle, rácsodálkoznak majd az sz, zs, ty, gy, ny betûkombinációkra, megbeszélnék, hogy ez milyen furcsa és érdekes, megkérdeznék, hogy mit-hogy ejtünk ki helyesen (még mindig ugyanazon az egyoldalon maradva), esetleg rákérdeznének az íróra (ha nem külföldi könyv fordítása), hogy ki ô, mi ô, mikor élt, satöbbi. Esetleg ha már olvasták a könyvet svédül vagy angolul, akkor megbeszélnénk, hogy miért tetszett nekik vagy miért nem.

      Aztán ezzel a lendülettel porosodnának ott a szép kis Kunderáim, Krúdym, Karinthym, Varróm és Gibsonom.

      Gondolom én.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s