házi mézeskalács

Elozo karacsonykor igertem mezeskalacs receptet az Ancsurnak. Szokasomhoz hiven a recept kesve erkezik az idei unnepre, de azert fogadjatok szeretettel.
Es ha kivancsiak vagytok probaljatok ki.

Hazi mezeskalacs (kb 300 sutihez)

Hozzavalok:
1,5 dl viz
1,5 dl cukorszirup
400 g barnacukor
300 g vaj
1ek fahej
1ek gyömber
1ek szodabikarbona
1,2kg liszt

Elkeszites:

1) Forrald fel a vizet a sziruppal es a fahejjal egyutt. A tuzrol leveve tedd bele a vajat es hagyd elolvadni a leben.

2) Ha teljesen kihult a massza add hozza a fuszereket es a bikarbonat, majd dolgozd oszze az egeszet a liszttel. Takard le es pihentesd min. egy ejszakan at.

3) Nyujtsd ki a tesztat vagy egy reszet* 2-3mm vekonyra sutopapiron es szaggasd ki a kivant formakra. A sutopapirral egyutt tedd a sutiket sutolapra es 200 fokon kb 5-7 percig susd.

*Ahogy a hozzavalokbol latjatok, igen kiados receptrol van szo. Igeny szerint felezzetek meg a mennyisegeket vagy fagyasszatok le a maradek masszat.

Sussetek, fozzetek, keszulodjetek.
Egyetek annyit, amennyi jol esik es ne többbet (barmit is mond az anyukatok), es egyetek a bejglibol helyettem is.
A dios a kedvencem 🙂

Boldog karacsonyt mindannyiotoknak!

Advertisements

One thought on “házi mézeskalács

  1. Nagyon nagyon szépen köszönöm a receptet, ki fogom próbálni!

    Nálunk nem bejgli van, hanem pozsonyi kifli, de abból is diós és mákos. Eszem egy diósat a kedvedért, nekem is az a kedvenc 🙂

    Puszóóóó és Nektek is Boldog Karácsonyt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s