végre

Tavasz van.

Ez itt Linköpingben sved ertelemben azt jelenti, hogy a ho nagyja (meg van, nem sok, nem is keves, pont lagom, de ahoz kepest amennyi volt szinte mar semmi) elolvadt es a varost immar inkabb a salak temeti be, mint a ho. Az a majdnem osszefuggo retegu salak, amit telen a varos jarhatova tetele erdekeben szortak szana-szerte-szejjel. Szoval a szezonalis homunkasok es a helyi kozteruletfelugyelet most a salakot probaljak eltuntetni a varosbol.

De ez mondhatni mellekes. Sokkal fontosabb hogy megint lehet biciklizni, mert a bicikliutak szintisztak, es ez jo, nagyon! Bar a homerseklet meg mindig telikabatos (remelem nem sokaig), de mar a teli kabat alatt vekonyodnak a retegek, lehet szoknyat huzni a fagyhalal veszelye nelkul, sot, esetenkent mar napszemuveget is szukseg szerint.

A svedem szerint a sved tavasz olyan mint a sved osz: nedves es szurke es kulonben is broaf, ugyhogy o nem szereti, es a nyarat varja, ami teruletileg korubelul majusra varhato.
Labjegyzet: mivel az orszag terulete kb kilencszer akokra mint kishazanke, ezert az evszakok nem egysegesek. Malmo kornyeken a meteorologia mar kb harom hete kijelentette hogy tavasz van, itt a mi kornyekunkon nagyjabol a heten mondjak ki a tavaszt, mindekozben fent eszakon meg csak most kezd el nulla fok kore csokkeni a homerseklet.
Labjegyzet vege.

Szoval az a tavasz amirol itt ujjongok az nem az a tavasz ami otthon van (es leginkabb ket het atmenetnek tunik a tel es a nyar kozott) persze. Sokszor felhos az eg, a het elejen ket napig szitalt az eso, es ahogy a svedem jellemezte fent: nedves es szurke es kulonben is broaf.

Teny. De mindekozben bujnak elo a hoviragok es a krokuszok es mar lehet kapni sved tulipant, es neha azert sut a nap, remenyeim szerint egyre tobbszor. Megint vilagos van, este hatig-hetig es ez csak egyre jobb lesz es kulonben is ujje.

Tavasz varo oromomben most epp konyhatundert jatszok ami fokhagymalevesben, quornos-rizses salataban es turotortaban nyilvanul meg.

Es ha meg ket szot nyavalygok itt a napsutes hianyarol akkor mindjart kisut a nap es meg jobb lesz.

Tavasz van. Vegre.

Advertisements

One thought on “végre

  1. Ha múlt hétfői havazást nézem, nincs is annyira a svéd tavasz lemaradva..:)
    Persze az írországi január eleji virágzó hóvirágmezőkre még nekünk is gyúrni kell..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s