sajt, zöldség, szeretet

Azt hiszem tegnap ettem eletem legjobb szendvicset.
Lehet hogy erosen tulzok, de tegnap ugy ereztem hogy eletem legjobb szendvicse van a kezemben.

Munkaugybol kifele jovet raeszmeltem, hogy az uj hajamat nem szeretnem ehesen megkapni, ugyhogy bementem a helyi Spar-felesegbe, ahol az uzlet mellett van egy kis kavezo es kikerdeztem a nenit Svenglishul 😉 hogy hogyé a szendvics, es hogy tudjak a vegetarianusok is fogyasztani, vagy sem.

A neni kimondta a varazsszot (“med skinka” – sonkaval) es en mar majdnem fordultam is ki az uzletbol mosollyal az arcomon, hogy akkor “Nej, tack” mire o elmondta, hogy ha varok 5 percet (meg mindig Svenglishul), akkor keszit nekem egy vega szendvicset.

Itt mar kezdtem orulni a meglepodottsegem utan, es jol nevelt kislany modjara arrebb altam amig az elottem levo idos hazaspar kikerte a Budapeststubbe-jat es a kavejat (ez a suti amugy megér egy blogpost).
Es en vartam, kivetelesen turelemmel mert ehes voltam.

Es akkor jott a kovetkezo meglepi, hogy a neni (tudom, az 50 es 60 ev kozotti generacio meg nem feltetlenul nenizendo, de en mar csak igy vagyok osszerakva) es a kezembe nyomott egy bogre kavet, hogy ezzel foglaljam el magam amig varok a szendvicsemre.

Hangsulyozom, az egesz jelenet alig kerult 5 percbe es 40 SEKbe.

Szoval immar kaveval a kezemben, mosollyal az arcomon es melegseggel a lelkemben neztem ahogy a neni osszerak nekem egy olyan szendvicset amibol folyik ki a zoldseg es a sajt.

Pedig ha o csak egy sonkatlan szendvicset keszitett volna nekem kave nelkul en mar attol a mennybe mentem volna (=megszunteti az ehsegerzetem).

De nem, o fogta magat, kitoltott nekem egy kavet, es keszitett nekem egy szendvicset.

Amirol kicsit valoban azt hittem, hogy ez Nekem keszult.

Sok sajttal, zoldseggel, es szeretettel.

Ugyhogy Kedves Olvaso ezt kivanom neked erre az evre. Egy jo szendvicset, ami csak neked keszul, minden olyan joval megtoltve amit szeretsz, es ami csak neked keszul, szeretettel.

HAPPY LATE YEAR

Advertisements

One thought on “sajt, zöldség, szeretet

  1. Én már meg is kaptam, amiről beszélsz 🙂 épp a munkahelyem miatt őrjöngtem otthon és úgy éreztem, hogy mostazonnal összedől körülöttem a világ, és Peti egyszer csak megjelent előttem mosolyogva, kezében egy bögre forró vaníliás-szegfűszeges-illatosmelegmosolygós tejjel, és nem szólt semmit, csak a kezembe adta. Én meg egyszeriben úgy éreztem, hogy van értelme élni 🙂 Jó is ez 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s