rejtély

Nos, van ami worldwide sucks.
Ilyen a Posta, illetve a postai szolgáltatás is.
Mert ha a nap 24 órájában otthon vagy, akkor miért hagy a kézbesíto uzenetet neked arról, hogy nem tudott kézbesíteni neked egy vagy több pakkot?! Mert a kapucsengo hibaja nem lehet kifogás (igen, ezt most szögezném le, hogy rossz a kapucsengonk, úgyhogy ha jöttök hozzánk ;), akkor csörgessetek meg a mobilon, és lemegyek kinyitni az ajtót nektek), mert a postásnak van kulcsa a körzetéhez tartozó házakhoz.

A rejtély feloldása (számomra és számotokra is, mert nektek ezt úgyis annyira fontos tudnotok :D) a jovohét során jön, mert akkor megyunk a ki nem kézbesített, de lelkesen ránk váró, ezúttal három darab csomagomért a postára*.

*Ami egyébiránt nem is létezik posta hivatalként errefelé. Postapontok vannak uzletekben, kioskokban, ahol feladhatod a csomagjaidat, leveleidet, illetve ahol átveheted azokat a kuldeményeket, amik személyes átvételt igényelnek (leszámítva a nagy és terebélyes kuldeményeket, amiket a toled valószínu legtávolabb eso postai elosztóban tárolnak két hétig). Például az erkölcsi bizonyítványodat, amit valóban megkapsz az igényléstol számított nyolc napon belul – mégha éppen az illetékes szervnek azt Svédország ötödik legnagyobb városába kell is azt eljuttatnia, nos akkor is. Well done!

Advertisements

3 thoughts on “rejtély

  1. Ott is állami monopólium? Akkor tökéletesen érthetõ a postás lelkesedése és hatalmas probléma-megoldó képessége.

    • Igen, sok minden massal egyetemben a posta is allami kezben van. A posta uzemeltetei a DPD sved oldalat is. A csomagokat viszont anem a sajat postasod szallitja ki, hanem a DPD. A sajat postasunknak van kulcsa a lakashoz, a DPDnek nincs. Es nem is nagyon erolkodik hogy bejusson hozzad: ha zarva talalja a kaput, akkor nem csenget…csak egyszeruen visszaviszi a varos masik vegere a pakkodat (amit azutan a varos masik vegerol elhozhatsz…).

  2. Minden magyar állampolgárnak ajánlani, hogy lakjon egy évet másik országban. Azután rájönne, hogy nem csak itt vannak agyrémes megoldások.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s