rejtély

Nos, van ami worldwide sucks.
Ilyen a Posta, illetve a postai szolgáltatás is.
Mert ha a nap 24 órájában otthon vagy, akkor miért hagy a kézbesíto uzenetet neked arról, hogy nem tudott kézbesíteni neked egy vagy több pakkot?! Mert a kapucsengo hibaja nem lehet kifogás (igen, ezt most szögezném le, hogy rossz a kapucsengonk, úgyhogy ha jöttök hozzánk ;), akkor csörgessetek meg a mobilon, és lemegyek kinyitni az ajtót nektek), mert a postásnak van kulcsa a körzetéhez tartozó házakhoz.

A rejtély feloldása (számomra és számotokra is, mert nektek ezt úgyis annyira fontos tudnotok :D) a jovohét során jön, mert akkor megyunk a ki nem kézbesített, de lelkesen ránk váró, ezúttal három darab csomagomért a postára*.

*Ami egyébiránt nem is létezik posta hivatalként errefelé. Postapontok vannak uzletekben, kioskokban, ahol feladhatod a csomagjaidat, leveleidet, illetve ahol átveheted azokat a kuldeményeket, amik személyes átvételt igényelnek (leszámítva a nagy és terebélyes kuldeményeket, amiket a toled valószínu legtávolabb eso postai elosztóban tárolnak két hétig). Például az erkölcsi bizonyítványodat, amit valóban megkapsz az igényléstol számított nyolc napon belul – mégha éppen az illetékes szervnek azt Svédország ötödik legnagyobb városába kell is azt eljuttatnia, nos akkor is. Well done!

Advertisements

3 thoughts on “rejtély

  1. Minden magyar állampolgárnak ajánlani, hogy lakjon egy évet másik országban. Azután rájönne, hogy nem csak itt vannak agyrémes megoldások.

  2. Ott is állami monopólium? Akkor tökéletesen érthetõ a postás lelkesedése és hatalmas probléma-megoldó képessége.

    • Igen, sok minden massal egyetemben a posta is allami kezben van. A posta uzemeltetei a DPD sved oldalat is. A csomagokat viszont anem a sajat postasod szallitja ki, hanem a DPD. A sajat postasunknak van kulcsa a lakashoz, a DPDnek nincs. Es nem is nagyon erolkodik hogy bejusson hozzad: ha zarva talalja a kaput, akkor nem csenget…csak egyszeruen visszaviszi a varos masik vegere a pakkodat (amit azutan a varos masik vegerol elhozhatsz…).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s