Ezek a gyerekek meg nem normálisak…avagy Bécsben jártam

Bár töredelmesen bevallom életemben először jártam német nyelvterületen, nem a német jelentet sokkot.

Például Schönbrunn, na az sokk. Pozitiv es negativ ertelemben veve is.

Itt van ez a palotakomplexum és ebből kb 40 szobát lehet látogatni. A többi csak úgy van, ott, feltehetően jobbára üresen. Megnézheted, hogy élt egy uralkodó család, a teljes fennmaradt/helyreállított/újraalkotott valójában, de ez még csak az eszementen hatalmas palota komplex fele. És akkor ott van az a gigantikus park, egy fél erdő legalább, kínosan precízen nyírva, tök természetellenes formára nyírt fa és bokorformákkal, amiket még mindig ugyanúgy nyírnak mint 200 évvel ezelőtt, amikor még valóban divat volt az ilyesfajta kertművészet.
Hogy a küzdőtérnyi (Aréna) üvegházról ne is beszéljek.

És mindezektől függetlenül, az egyetlen dolog amit folyamatosan ismételgettünk a svéddel, hogy ezt látni kell nyáron is, amikor zöld, mert hogy biztosan szép.

Az elmehibbansunk masik oka az ettermek voltak, illetve nem is, a vasarnap maga. Ez a nap nem letezik naluk, nincs ilyen. Nincs kiirva, hogy vasarnap az uzleteken, az ettermeken (hm, a naptarakat nem ellenoriztuk, HIBA!), hogy zarva vannak. Egyszeruen ez a nap nincs a kis osztrak agyukban.

Ennek kovetkezteben a blogger elso szabalya Beccsel kapcsolatban:

NE VASARNAP.

Ugy kell igazitani az utazast, hogy vasarnapra lehetoleg max az utazas maradjon. Es erdemes figyelembe venni, hogy az osszes palyaudvar valamilyen szintu reconstruction alatt van, aminek koszonhetoen nehezebb lehet (DE NEM AZ) a megkozelitesuk – kiveve, ha ismersz valamilyen egerutat (persze hogy ismertunk 🙂 )

Kettes szamu tipp Beccsel kapcsolatban: Melange

Ertenek a kavehoz, es az a hir jarja, hogy ez az igazi becsi kave. Tipp: Sacher Hotel Melange-a. KOTELEZO. A legjobb a kiprobaltak kozul! Megjegyzem az ottani, eredeti Sacher torta…hat…szoval tobb a fustje mint a langja. Es ha tehetitek a Glorietteben (ez van Schonbrunn tetejen) csak sutit egyetek, en nem kivanom senkinek azt a Melange-ot. Royal Crappy roviden…

Es bar gyanusan hangzik, de erdemes az Aidakat latogatni, mert ott lehet jo kavekat inni, finom sutikkel adjusztalva. Es tiszta retro elmenyben lehet reszetek, amint megpillantjatok a rozsaszin-barna (!) egyenkosztumkes pincernoket rozsaszin zokniban glasszalni. Nem akarom tejesen leloni a vizualis elmenyt, egyszeruen ki kell probalni es sokkot kell kapni. Vagy rohogo gorcsot 🙂

Hm, azt hiszem ezt a postot meg bovitgetem majd, time to time. Ahogy viszzaternek az emlekek a sokkos allapotombol 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s