walking in the winterwonderland

Hetvege, Göteborg, Kollegialis latogatas es varosnezes aktivan. Roviden.
(mielott barki kerdezne, kepek is lesznek, idovel)

Hosszabban:
Aki azt gondolja, hogy a Volan, mint olyan Europa barmelyik pontjan jobb lenne mint otthon, az reszben teved. Ekkora labakkal mint amekkoraval ellattak a genek minden busz kenyelmetlen, kozel negy orat utazni ugyanugy tud unalmas lenni, es hidegben varni a buszra hogy megerkezzen, nos, az sem sokkal masabb elmeny mint Europa Balkanabbik feleben. Viszont teny, hogy csak annyi utas van egy buszon, ahany ulohely van, se tobb se kevesebb. Ennyi jegy van eladva, es kesz. Aki kimarad, lemarad es vica verza.

Jo volt vegre mezei muszaki szakszovegirok kozt lenni es nem mernokok kozt, jo volt koszalni a varosban, ahol meg sosem jartam, jo volt fenykepezni minden apro es csepro dolgot, jo volt rohanni a muzeumbol kifele, mert majdnem rankzartak azt – itt nem szokas szolni hogy menten zar a tarlat. Zar es kesz. Ha bent marad az epulet masik szarnyaban a kabatod, hm, te bajod.
Fura volt Göteborgban lenni. Szep a varos, nagyon, de valahogy alapvetoen jellegtelennek tunt, nem tudott ugy magaval ragadni, mint Stockholm. Kar, nem? Nehol ipari jellegu, nehol ugy nez ki mintha parizsi utcakat jarnal, a villamosok ugy jarnak-kelnek a varosban mint Pesten a gyalogosok – eleg sok es sokfele van beloluk. Bejartuk gyalog a belvaros bejarhato reszeit, ahogy irtam az iment, jartunk muzeumban (Szepmuveszetihez hasonloban), ahova alig 1500HUF a belepo, amivel, mellesleg NEGY masik muzeumot is meglatogathatsz a varosban (ha van ra idod es kapacitasod es befogadokepesseged – nekem az elso tenyezovel voltak bajaim), es megneztuk Europa egyik legnagyobb vidamparkjat – ami sajnos mar teli almat alussza, ami azt jelenti, hogy karacsonyi vasarnak illetve varosnak van feloltoztetve. Ami egyszerre tud szep es nagyon sok lenni. Nekem inkabb nagyon sok volt, L’art pour l’art szohasznalattal elve Geil Allat volt. Tul sok Christmas Spirit, tul sok amerikai diva altal megkiabalt karacsonyi dal a hangszorokbol, tul sok korcsolyazo zold nyul (ez a kabbala allata a parknak), tul sok műhó, tul sok es tul direkt karacsonyi eleterzes.
De ezt leszamitva tok jo hely ez a Liseberg, nyaron visszamennek megnezni, illetve kiprobalni a hullamvasutjat es a zuhano-katapult gepeit. Is.
Meg megneznem a varost magamnak nyari pompajaban is – hatha akkor mar fejben is ott lennek a varosban es nem masutt, ahogy most voltam olykor olykor…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s