olyan rendesek az emberek

Kertetek, kapjatok.
Szoval a sved mentalitasrol az a hir jarja, hogy visszahuzodoak, zarkozottak, egyszoval nem egy igazan olaszos lenduletu nepseg.
Nyilvan nem azok, hiszen
1) Svédek.
2) Nem olaszok.
3) Kinek van kedve duhajkodni akkor, amikor az ev feleben sotet van es az fagy be, ami csak be tud fagyni?!

Ennek ellenere szereny szemelyem szereny sved tapasztalatai az alabbiak:
-Kedvesek, mert pld ha melled kerulnek egy kozlekedesi eszkozon (lasd DD a repcsin), akkor beszelgethetsz veluk egy ideig.
-Figyelmesek, mert pld ha elmennek abbol az irodabol, ahol te is ulsz, koszonnek. Sot, ugy amblokk radkoszonnek.
-Elozekenyek, mert bar eloszor eletedben talalkoznak veled, de siman felajanljak, hogy akkor menjunk egyutt enni, mar ha van kedved hozza; nekem volt, ugyhogy ma az 5 fos (!) írói staffal ebedeltem egy jeghoki csarnok ettermeben, ahonnan, mino veletlen, pont ralatni a linkopingi jeghoki csapat edzesere.
-Viccesek, mert kepesek maguk es masok hulyesegen rohogni, illetve siman azzal inditanak egy beszelgetest, hogy hosszu vagy rovid a melled (vagyis ferjes no vagy gyerekkel, vagy sem).
-Udvariasak, mert effektive allandoan elnezest ker valaki azert, hogy bocs hogy nem tudjuk fenyesre ny@ln| a f¤n¤k¤d¤t, ergo, bocs, hogy nem tudjuk figyelmunk 196 szazalekat radforditani (mivel mint mindenki masnak nekik is megvannak a napi teendoik “munka” fedonev alatt).
Nem, szo sincs arrol, hogy nem lennenek igazak a sztereotipiak, es igen, el tudnak kezdeni beszelni svedul, ugy, hogy kozben te (vagy meg rajtad kivul paran) a nyelvet nem hogy alapfokon, de zerofokon se birod; es igen, a beszelgetes vegevel az erdeklodes is veget er. De akadnak ellenpeldak naluk is. Az elmult ket nap soran ezzel talalkoztam.

Szoval nyilvan, hogy ha egy munka kapcsan tobben, esetleg nem kozvetlen kollegakent utaztok egy varosba, elofordul, hogy nem tud mindenki mindenkirol.

Az is megesik, hogy az emberek, ilyen vagy olyan okokbol nem annyira beszedesek, vagy erdeklodoek, vagy ha erdeklodnek, akkor is mas dolgok irant.

Az is elofordulhat, hogy rossz az arcmemoriajuk es csak akkor jonnek ra a boltban, a sorban allva, hogy ti esetleg ismerhetitek egymast valahonnan, amikor rakoszonsz. Es az is megeshet, hogy a boltbol, bar ugyanott laktok, de nem egyutt mentek hazafele, mert mondjuk surgos dolga akad valamelyikotoknek, vagy nem er ra megvarni, mig egy asvanyvizet, egy Daimot es egy csomag zsepit keszpenzzel kifizetsz.

Sot, az is megtortenhet, hogy bar az azonos orszagbol szarmazoak emailen egy het ota tudjak, hogy ki lesz az, akikkel egy ideig kulhonban fognak dolgozni, es akiknek ceges adatai, elerhetosegei a megfelelo gombra kattintva viszonylag egyszeruen hozzaferhetoek, megsem tudjak ertesiteni egymast a kozos rendezvenyekrol. Es hat minden lehetoseggel szamolva, nyilvan az is belefer a pakliba, hogy ha mar a hianyzo elerhetosegek titkara feny derult, valahogy akkor sem talaljak meg egymast.

Probalok ezekkel a fenti kombinacios lehetosegekkel valamit kezdeni.

Majd jelzem mire jutottam.

Advertisements

2 thoughts on “olyan rendesek az emberek

  1. Interesting. I (and lots of other people) had the same first impressions in England. A co-worker was plain depressed when he had to come back home after a week’s holiday there. (Time and again he comes up with the plaintive question “How can I get away from here?”).

  2. Szia!!
    Imádom minden sorod!:-) Jó olvasni, hogy mi van kinn. Ma lincshangulattal találkoztam 3 helyen is: a Keleti jegypénztárában, a jó öreg 7-es buszon, és még a boltban is majdnem egymásnak mentek az emberek a pénztárnál…szóval a különbség szemmel látható. Érezd továbbra is jól magad!
    Pusz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s