LKP

Linköping.

Svedorszag 5. legnagyobb varosa.

140valahanyezer lakossal es 11km szelessegben.

Az, hogy kanyargosak az utcak csak enyhe kifejezes. 2-3 nap utan altalaban lassan kiismerem magam egy helyen, itt csak remenykedni tudok ebben.

Viszont, de, habar. Elkepesztoen szep varos, az utcak, a hazak, a sok-sok zold. Igyekszem mindezeket hamarosan fenykepen is megosztani veletek.

Vasarnapi vendeglatoim meseltek, hogyan rovidulnek a napok es azzal egy idoben ahogy sotetedik a varos hogyan vilagosodik ki. Kivilagitjak, a hazakat, belulrol. Kb ugy mintha az asztali lampakat otthon kiraknank az ablakba. Inventive, isn’t it? Termeszetesen sved design-nak megfeleloen. Majd igyekszem ezt is dokumentalni.

Es a biciklik, meg a biciklistak. Hadd erzekeltessem egy peldaval: Linkopingben nagyobb az eselye annak, hogy egy biciklistaval utkozol (gyalogoskent) mint barmely mas jarmuvel. Itt vagy biciklid van vagy autod. Vagy berleted, de ez egy mas kerdes. Ezert nem is tud senki felvilagositast adni arrol, hogy melyik busz visz ide vagy oda. Viszont ez ugye azt is jelenti, hogy tomeg sincs a helyi BKV (Biogazas buszokat uzemelteto Kozlekedesi Vallalat) jarmuvein. Es blicceles sincs. Es bunkosag sincs. Olyannyira, hogy elofordulhat az, hogy a buszvezeto leszall, utanad szalad, es tajekoztat arrol, hogy milyen modon utazhatsz olcsobban ha legkozelebb buszra szallsz. Es ehhez mosolyog.

Tenyleg van ilyen! Kollegaval megtortent!

Advertisements

4 thoughts on “LKP

  1. Malklarom, bacik apadnak, és mivel a remény hal megy utoljára, ezért csók a Majsziéknak, aztán majd mesél a bécsi erdő, meg te is a hétvégén, hogy miújság a világvárosban.

  2. Hellóbelló, malklarom a messzi külhonban, aki minden egyes pillanatját olyan édin kommentál, hogy a Majszusék lesik, hogy mit kuncogok itten magamban, HANGOSAN…bár mostanság ez olykor nálam előfordul…cseppet sem tűnik infantilizmusnak…na, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy REMÉLEM JÓÓÓÓL VAGY, ÉS CSODÁLATOS LEHET ODAKINNT, és büszke vagyok rád, hogy olyan önálló vagy, én összefosnám magam, ha ennyire multifunkcionálisan kéne tennem-vennem, de hát te mán ebbe profi, vagy, ez neked PHÜTE, a te szavaddal élve;). Most tudtam csak megnézni kicsi blogodat, ezért is írtam még csak most! De mosmán követem az eseményeket, mer egy rossz pillanatom is elszáll, ha olvasom:D. Remélem, meggyógyultál, most én kerültem a bacik fergetegének sodrásába, éppen kikecmeregve hullámvölgyemből, munkahelyi bizonytalanság utáni “a remény hal meg utoljára” és a “majdcsak lesz valahogy” epizódba térvén át, de majd minderről folyt.köv. 25én. Itt a lényeg TE VAGY:D:D. Nagyon vigyózz magadra, please, itthon minden okés, aztán lesem mónis meg naplódat, amikor tudom! millkó puszkó a messzi Alföld piciny váruszkájábul, Mezőtúr Cityből:).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s